Postipuisto

Postipuisto lähellä kaupunkia, lähellä luontoa

Tutustu Postipuiston kohteisiimme:

Haso Postiljooni
Lavakatu 3, 00240 Helsinki
36,5–91,0 m²

LUE LISÄÄ

 

Veturin julkisivukuva

 

Helsingin Asumisoikeus Oy Veturi
Lavakatu 12, 00240 Helsinki
31,0 - 106,0 m2

LUE LISÄÄ

 

Haso Postimies
Lavakatu 7, 00240 Helsinki
37,5–98,0 m²

LUE LISÄÄ

 

 

Asunto Oy Helsingin Kollikallio
Lavakatu 8 00240 Helsinki
28,5 - 97,5 m2

LUE LISÄÄ

 

Asunto Oy Helsingin Kuriiri
Lavakatu 5, 00240 Helsinki
37,5–101,0 m²

LUE LISÄÄ

 

Postipuistosta kasvaa uusi sujuvan elämisen asuinalue osaksi Pasilaa, joka on yksi Helsingin merkittävimmistä,
elinvoimaisimmista ja nopeimmin kehittyvistä kaupunginosista. Postipuisto sijaitsee Pohjois-Pasilassa 
Keskuspuiston kupeessa entisen maaliikennekeskuksen alueella, joten sijainti on monella tapaa mitä mainioin.
Helsingin kaupunki rakentaa Postipuistoon uusia Hitas- ja Haso-kohteita, joissa on kohtuuhintaisia ja
laadukkaita koteja näppäristä yksiöistä aina tilaviin perheasuntoihin. 

Sujuvat yhteydet, monipuolistuvat palvelut

Postipuistolaisten arkeen tuovat sujuvuutta keskeinen sijainti, erinomaiset liikenneyhteydet ja monipuolistuvat palvelut Suomen saavutettavimmaksi kutsulla Pasilan alueella.

Asunnoista on kätevästi kävelymatka Käpylän ja Ilmalan junaseisakkeille, ja Pasilan uudistettu juna-asema ja kauppakeskus Triplan runsaat palvelut sijaitsevat vain muutaman kilometrin päässä. Kustinpolku-niminen kävelykatu tulee viemään kulkijansa Ilmalan asemalta Postipuiston läpi Käpylän asemalle. Tulevaisuudessa mahdollisesti myös raitiotie kulkee aivan kotikulmilla.

Helsingin kaupungin Hitas- ja Haso-asunnot tulevat entisen maaliikennekeskus paikalle, joten liikenneyhteydet ovat myös omalla autolla liikkuvalle erinomaiset sekä keskustaan että merkittäville väylille.

Pasilan uudistuminen käynnistyi Keski-Pasilasta ja Pasilan aseman ympäristöstä. Sieltä alkaa uusi nauhakaupunkivyöhyke, joka päättyy Postipuistoon. Sitä mukaa kun Postipuiston aluetta rakennetaan, monipuolistuvat myös asuinalueen omat palvelut. Tänne on suunnitteilla mm. päivittäistavarakauppa, kaksi päiväkotia ja koulu. Lähipalveluita täydentävät viereisen Käpylän palvelut ja myös uudistuva Ilmala tulee tarjoamaan yhä enemmän palveluita lähiseudun asukkaille.

  Yhteisöllinen ja vehreä Postipuisto 

  Postipuistossa kantava teema on yhteisöllisyys, joka tulee näkymään alueella monilla eri tavoilla. Urbaani asuminen tarkoittaa täällä muun muassa katutilaa selkeästi rajaavia umpikortteleita, jotka muodostavat avoimia ja yhtenäisiä sisäpihoja. Yhtenäiset ja vehreät korttelipihat tuovat viihtyisyyttä arkeen ja asumiseen ja toimivat asukkaiden yhteisenä paikkana oleiluun ja kohtaamisiin. Tämän lisäksi asuintalojen yhteistilat kootaan tulevan Rullakkotorin laidalle isoksi asukastilaksi, joka entisestään lisää alueen erityistä yhteisöllisyyttä.

  Postipuisto on vehreä muutenkin kuin nimensä perusteella. Luonnonläheisen asuinalueen reunalle perustetaan puistovyöhyke, joka myös on nimeltään Postipuisto. Hyvät jalankulku- ja polkupyöräily-yhteydet tuovat Helsingin vihreän sydämen eli Keskuspuiston lähelle ja yhdessä Postipuisto ja Keskuspuisto tulevat tarjoamaan rikkaita virkistys- ja ulkoilumahdollisuuksia sekä luontoelämyksiä koko perheelle.

   

   

  Ympäristöystävällisempää ja kestävämpää asumista

  Helsinki pyrkii olemaan maailman toimivin kaupunki, jossa noudatetaan ympäristöystävällisyyden ja kestävän kehityksen tavoitteita.

  Kaupungin rakentamissa kohteissa tavoitteet on tehty toteutettaviksi. Asuntotuotannossa etsitäänkin jatkuvasti keinoja energiatehokkuuden parantamiseen osana Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelmaa. Lisäksi asukkaita kannustetaan kierrättämään, lajittelemaan ja muulla tavoin suosimaan arjessa ympäristöystävällisiä ja kestävän kehityksen tekoja.

  Ympäristöystävällisen rakentamisen lisäksi Postipuisto asuinalueena houkuttelee vihreämpiin valintoihin: erinomaisten yhteyksien ansiosta täällä on helppo suosia ympäristöystävällisiä liikkumismuotoja.

  Postipuiston nimistö kertoo alueen pitkästä ja kiinnostavasta historiasta postitoiminnan keskuksena. Tulevaisuuden Postipuisto on monipuolisen asumisen alue, jossa kohtaavat monin tavoin kestävä kehitys ja ympäristöystävällisyys.

   

   

  Linkkejä:

  Lue lisää Postipuistosta ja Pasilasta:

  Lue hyödyllistä tietoa Haso- ja Hitas-asumisesta: