Kruunuvuorenranta

Kotona merellisessä Kruunuvuorenrannassa

Tutustu Kruunuvuorenrannan kohteisiimme

Helsingin Fregatin julkisivukuva

Aunto Oy Helsingin Fregatti
Koirasaarentie 50, 00590 Helsinki
42,0 - 137,5 m2

LUE LISÄÄ

 

Helsingin Pojamankallion julkisivukuva

Aunto Oy Helsingin Pojamankallio
Disankatu 4, 00590 Helsinki
29,5 - 113,5 m2

LUE LISÄÄ

 

Kruunuvuorenrannassa kohtaavat upea meri ja moderni kaupunkiasuminen. Valon kaupunginosassa vastapäätä kantakaupunkia eletään luonnon ympäröimänä, mutta lähellä monipuolistuvia palveluita. Sujuvat liikenneyhteydet täydentyvät entisestään, kun tulevaisuudessa pikaraitiotie vie vartissa kaupungin keskustaan.

Kruunuvuorenrannan kesäinen katukuva

Monipuolistuvat palvelut 

Kruunuvuorenrannan kaikki peruspalvelut ovat lähellä ja niitä tulee lisää asuinalueen kasvaessa. Peruskoulu, päiväkoti, liikuntahalli ja leikkipuistot sijoittuvat laajaan palvelukortteliin Varisluodonlahdelle eli tulevaan Stansvikinrantaan. 
Suuri osa kaupallisista palveluista tulee keskustakortteliin lähelle julkisten palveluiden korttelia. Suunnitteilla on mm. päivittäistavarakauppoja, ravintoloita ja kahviloita sekä vapaa-ajan palveluita. Lähellä on myös Laajasalon uusi ostoskeskus, eikä Herttoniemen palveluihinkaan ole pitkä matka. 

 

Kruununvuorenrannan katukuva ranta

 

Meren ja luonnon äärellä 

Meri on Kruunuvuorenrannassa aina läsnä. Täällä on helppo nauttia merellisyydestä rantaa kiertävillä ulkoilureiteillä ja luontopoluilla, tulevaisuudessa myös uimarannoilla ja venesatamissa. Suurin osa Kruunuvuorenrannan uudistuvasta asuinalueesta jää yleiseen käyttöön puistoiksi, luonnonsuojelualueiksi ja virkistyskäyttöön. Kruunuvuorenrannassa maisema vaihtelee kalliometsistä rantaniittyihin ja saaristoluotoihin; täällä meri, saaristoluonto ja metsät tarjoavat elämyksiä kaikenikäisille.

 

Sujuvaa matkantekoa  

Kruunuvuorenrantaan on helppo tulla ja täältä pääsee vaivattomasti keskustaan ja muihin kaupunginosiin. Rakentamisen edetessä nykyistä bussilinjastoa laajennetaan entisestään. Kaukana ei ole Herttoniemikään, josta metro vie 4 minuutissa Itäkeskukseen ja 10 minuutissa keskustaan.Tulevat Kruunusillat yhdistävät Kruunuvuorenrannan entistä toimivammaksi osaksi kantakaupunkia. Kruunusiltoja pitkin pääsee nopeasti ja sujuvasti raitiovaunulla, kävellen ja pyörällä Korkeasaareen, Hakaniemeen ja aina päätepysäkille Helsingin keskustaan.

Valon kaupunginosa 

Valotaide tekee Kruunuvuorenrannasta erityisen – valon kaupunginosaa voi ihailla kantakaupungista, mereltä ja saarilta. Valotaideteoksia toteutetaan muun rakentamisen tahdissa yleisille alueille, tonteille ja rakennuksiin.

Öljysäiliö 468 on Kruunuvuorenrannan tunnetuimpia ja näyttävimpiä valotaideteoksia: vanhaan öljysäiliöön rakennetussa valo- ja maisemateoksessa hohtaa yli 2 000 led-valoa. Teos on saanut useita kansainvälisiä tunnustuksia.

 

 

Millaista on asua Kruunuvuorenrannassa?

Roosa ja Samu Kälkäjälle parasta Kruunuvuorenrannassa on ympäröivä luonto ja meri. Kruunuvuorenranta tarjoaa Kälkäjän perheelle myös yhteisöllistä asumista.

 

Katso video!