Kikokake vei voiton Kalasataman arkkitehtuurikilpailussa

Kikokake vei voiton Kalasataman arkkitehtuurikilpailussa

Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT ja Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto järjestivät arkkitehtuurikutsukilpailun Kalasataman Capellan puistotien kortteleiden suunnittelusta. Ideakilpailun tavoitteena oli löytää toimiva ja toteutuskelpoinen kokonaisratkaisu asemakaavan laatimisen pohjaksi sekä asuinkerrostalojen rakentamiseksi.

Kilpailuun kutsuttiin neljä arkkitehtitoimistoa: Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki, Arkkitehtuuritoimisto B&M, Arkkitehtitoimisto NRT ja Verstas Arkkitehdit. Kaikkien kilpailutyöt olivat huolellisesti laadittuja ja rakentamisen näkökulmasta kehityskelpoisia. Kilpailun arviointiryhmä valitsi parhaaksi ehdotukseksi Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäen laatiman Kikokake -nimisen suunnitelman.

Kiinnostava ja ympäristöön sopiva oivallus
Tuomaristo arvioi Kikokaken rakenteellista kokonaisideaa merkittäväksi oivallukseksi. Kikokaken idea perustuu kytkettyihin pistetaloihin. Ratkaisulla on saavutettu ympäristöönsä hienovireisesti avautuva, mutta kuitenkin samalla selkeästi rajautuva kortteli. Talojen runkoratkaisu on asuntopohjien kannalta tehokas ja muuntautuva.

Kaikkiin kilpailutöihin voi käydä tutustumassa Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston Areena-kerroksessa osoitteessa Kansakoulukatu 3. Töiden planssit ja pienoismallit ovat esillä 15.5.-24.5.2013 arkipäivisin klo 8.15-16.

Lue lisää Kalasataman arkkitehtuurikilpailusta.

Lisätiedot: kehittämispäällikkö Ifa Kytösaho, p. 050 348 4403

Kuva: Voittanut ehdokas Kikokake, Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki