”AaGee Yeyé” sai ykkössijan Kruunuvuorenrannan arkkitehtikilpailussa

Kruunuvuorenselän itärannalle, vastapäätä kantakaupunkia on suunnitteilla uusi kaupunginosa, Kruunuvuorenranta. ATT järjesti arkkitehtikilpailun, jossa etsittiin korkeatasoisia ja toteuttamiskelpoisia ratkaisuja asumisoikeusasuntojen ja hitas-asuntojen rakentamiseksi. Hopealaaksoon rakennettavat asuinkorttelit ovat ensimmäiset Kruunuvuorenrannan ydinalueella vanhan öljysataman alueella.

Kruunuvuorenrantaan sijoittuvien uusien asuintalojen arkkitehtikilpailu on ratkaistu. Paras kilpailutyö "AaGee Yeyé" edustaa laadukasta arkkitehtuuria hienovaraisine yksityiskohtineen. Ehdotuksen tekijäksi paljastui Arkkitehtitoimisto Huttunen-Lipasti-Pakkanen Oy. Suunnitelman kaavallinen erityisansio on pihatilan erinomainen ja väljä käsittely. Raati suosittelee "AaGee Yeyé":n ottamista jatkosuunnittelun pohjaksi.

Kilpailussa jaettiin myös kunniamaininta ehdotukselle "Ma". Ehdotuksen tekijä on Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy, jota esitetään suunnittelijaksi kilpailutonttien viereiselle vuokratalotontille. Tekijöiden asuntosuunnittelu on varmaotteista ja tarjoaa asuntoja erilaisille käyttäjäryhmille. Suunnitelma yhdistää suljetun ja avoimen korttelirakenteen periaatteita mielenkiintoisella tavalla. Lisäksi ehdotusta "Ma" kiiteltiin pysäköintilaitoksen ja sen liikennejärjestelyjen innovatiivisesta suunnittelusta.

Asuntojen arvioitu valmistumisaika on vuonna 2016.

Lue lisää lehdistötiedotteesta

Lehdistökuvat ja arvostelupöytäkirja Helsingin kaupungin aineistopankissa

Kuva: Ehdotus AaGee Yeyé. Tekijä: Huttunen-Lipasti-Pakkanen Arkkitehdit Oy